Як перетворити психологію на прибуток

Можна витратити величезні кошти на посилення ефективності маркетингових комунікацій. Однак це не обов'язково. Впровадьте принципи поведінкової науки у свої маркетингові повідомлення і побачите, як ваші клієнти автоматично почнуть реагувати.

Що таке поведінкова наука?

Це вивчення поведінки людей, і, зокрема, причин цієї поведінки. Часто люди діють рефлекторно, без усвідомлених рішень. Для маркетологів це чудова новина, оскільки ці автоматичні реакції можуть бути спровоковані правильними повідомленнями.

Використання принципу взаємності для збільшення доходу

Люди відчувають потребу відповідати на добрі справи, навіть якщо вони не просили про них. Принцип взаємності допомагає використовувати цю поведінку на користь бізнесу. Один фінансовий консультант надіслав персоналізований подарунок неактивним партнерам, що призвело до додаткового доходу в $68 мільйонів.

Дія: Зробіть щось корисне для вашого клієнта або надайте бонус.

Приклад: Подаруйте знижку або пробний продукт. Коли клієнт отримає щось цінне, він найчастіше захоче відповісти вам взаємністю, можливо, зробивши покупку.

Простий прийом "ярлика" збільшує показник на 65%

Мітка або ярлик може миттєво змінити самосприйняття людини. Коли людям кажуть, що вони належать до певної групи, вони починають відповідати цій ролі.

Дія: Надайте вашим клієнтам особливий статус або назву.

Приклад: Назвіть своїх постійних клієнтів "VIP-покупцями" і запропонуйте їм ексклюзивні пропозиції. Це не тільки посилить їхню прихильність до бренду, а й мотивує діяти відповідно до "ярлика".

Магнетичний центр збільшує продажі на 459%

Страхова компанія використовувала тактику "магнетичного центру" для продажу життєвих страховок. Показуючи клієнтам, що їхнє поточне страхування нижче середнього, компанія мотивувала їх збільшити своє покриття, поліпшивши результати на 459%.

Дія: Покажіть клієнтам, де вони перебувають порівняно з іншими.

Приклад: Якщо ви продаєте підписку на онлайн-курси, покажіть користувачам, скільки курсів вони пройшли порівняно з іншими. Це може мотивувати їх пройти більше курсів або придбати додаткові матеріали.

Впровадження принципів поведінкової науки в маркетинг може дати той додатковий імпульс, який шукають маркетологи. Ви все одно надсилаєте маркетингові повідомлення. Чому б не робити це максимально ефективно?